Latest news

Съвети за продажба на земеделска земя?

В настоящата статия ще разгледаме основните аспекти при продажба на земя.

Нотариален акт или нотариално заверено пълномощно –  за да бъде законово изрядна продажбата е необходимо извършване на пълното договорено разплащане съответно по банков път или в брой. Не е препоръчително остатъчната сума да бъде изплатена в последствие, освен ако това изрично, не е упоменато в нотариалния акт с вашето съгласие. Изключително важно е да не гласувате пълно доверие на непознати физически лица и посредници без да сте ги проучили, защото вероятността за измама е сериозна.

Кога е най-удобният момент за продажба?

Момента за продажба на постоянно изменящият се пазар е доста деликатен и уникален според вида на земята. От съществена важност е да имате ясна представа къде ще инвестирате в последствие средставата от продажбата. Не съществува точна формула, която да следвате за да продавате, но все пак се стремете да получите най-доброто за това, което предлагате. Може да продавате, когато нямате достатъчна полза от рентата или имате спешна нужда от пари. Напоследък се наблюдава тенденцията земите да бъдат продавани на тези, които ги обработват, като в повечето случай това води до ощетие на продавача, защото цената, която получава е доста под пазарната. Никой, не ви задължава да им ги продавате само на тях, проучете няколко възможности, направете сравнение между тях и изберете най-добрата за вас.

Може да се доверите на нашият екип с дългогодишен професионален опит и да получите адекватен съвет и приятелско отношение. Ние се грижим за вашето законово и емоционално спокойствие, за да получите максимално удовлетворение.

Не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0888255311 !

AdminkupuvamСъвети за продажба на земеделска земя?