Latest news

Какво знаем за земеделската земя ?

В настоящата публикация ще разгледаме основните най-важни термини и особености на земеделските земи в България.
Категория – всеки един земеделски парцел се поставя в една от десет категории, които характеризират продуктивността на почвата, природните качества на земята, климата на местността и възможността за производство на различни видове продукция. Тези фактори се обединяват в „категории по бонитет“ .
Бонитета представлява осреднена оценка на всички характерстики на земята и може да се определи като точен за определяне на качеството.
Видове категории – те са номерирани от 1 до 10 в зависимост от характеристиките на земята. Колкото е по-напред в номерацията даден парцел, толкова по-високо качество има. Съответно категория 1 и 2 е най-високата с по-голяма пазарна стойност, която намалява при последващата номерация. Моля, не ни разбирайте погрешно, че останалите категории до 10 нямат полезни свойства. Различните растителни култури виреят на подходяща почва и климат, която примерно може, да не попада в категория 1 и 2, а в 3 или 4.
 Категории на земите в България – най-често срещаните локации попадат в в 3, 4 или 5 категория. Нашата територия, не изобилства от максимално плодородни земи, но от друга гледна точка, не е причина за притеснение, защото неплодороднити земи са рядкост. С една дума голяма част от родната земя е подходяща за обработка и дава добри резултати.

Търсене и предлагане на земеделска земя – както споменахме категорията е най-добрият и лесен начин продавачите и купувачите да филтрират парцелите с добро качество. Основно се търсят 1 и 4 категория, като от 7 до 10, не са особено предпочитани, защото не подлежат на обработване, но могат да се използват за инсталиране на енергийни източници като слънчеви панели или вятърни турбини.
 Какво трябва да направя за да продам земеделска земя?
Набираме номер 0888255311 , свързваме с член на екипа на сайта kupuvamzemia.com и можете да получите:
1. Безплатна консултация.
2. Посещение на място при клиента.
3. Изготвяме всички документи за наша сметка, в кратки срокове спазвайки всички законови разпоредби.
4. Изкупуване на земеделска земя без посредници.
5. Плащаме веднага

AdminkupuvamКакво знаем за земеделската земя ?